maanantai 19. lokakuuta 2015

HARMAATA, MUTTA NIIN MUKAVAA

Pitkästä aikaa kokeilin ommella jotain myös itselleni. Valmistin uusimman Ottobren (5/2015) kaavoilla, aika tylsästi kylläkin, perusharmaan paidan paksuhkosta trikoosta. Toisaalta, tällaiset helposti yhdisteltävät perusvaatteet ovat kuitenkin niitä, joita useimmiten tulee kiireessä vedettyä päälle aamulla töihin lähtiessä. Rennosta paidasta tulee myös riittävän siisti sopivalla asustuksella.

Ilmettä paitaan tuovat raglanhihat, jotka viimeistelin kenno-ompeleella. Tein kauluksen vielä erityisen rennoksi ompelemalla sen huolittelemattomasta kaitaleesta. Paidan olennaisin asia on kuitenkin todella laadukas trikoo. Ostin tällaisia hyviä trikoita edullisesti kerrattain käydessäni R-collectionin tehtaanmyymälässä Kajaanissa. Tehtaalta pääsee (tai pääsi ainakin vuosi sitten) ostamaan kankaita tiistai-iltapäivisin. Lienee muulloinkin sopimuksen mukaan. Suosittelen kyllä käväisemään, jos tarvitsee yksivärisiä laadukkaita trikoita tai collegekankaita!




4 kommenttia :

  1. Kiva setti! Osaatko sanoa osaisiko tällainen tumpelo ommella nuilla ottobren ohjeilla? Perus vaatteita lapsille ois kiva osata tehdä, mutta se vaatisi todella hyvät ohjeet.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mitenkään kovin laajasti en ole kokeillut ottobren kaavoja, mutta tämän kokemuksen mukaan pitäisin ohjeita selkeinä ja hyvin muotoiltuina. Varmasti noilla ohjeilla perusvaatteet onnistuu, vaikka et olisi kovin paljoa ommellutkaan! Trikoovaatteita ommellessa suosittelen hyvien ohjeiden lisäksi trikookudoksille tarkoitetun ompelukoneneulan ja ehkäpä myös kasoisneulankin ostoa. Trikooneula jättää siistimmän jäljen kuin perusneula ja kaksoisneulalla saat kivasti huoliteltua vaikkapa päänteitä (vaikka tuossa tekemässäni paidasssa en sitä käyttänytkään :) ).

      Poista
  2. Ah, taas niin ihana lopputulos! Ja harmaa on aina hyvä väri! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Se on varma valinta! ;)

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat!