maanantai 5. lokakuuta 2015

VIRKATTU PIPO



On tämä syksykin vaan aika kivaa aikaa. Ulkona on uskomattomia sävyjä - ja sisällä on kiva istuskella takkatulen ääressä ja aloitella uusia neulontatöitä. Ensimmäisenä syysneuleena neidille valmistui virkattu pipo. Malli tähän on kyllä vain itsellekin vähän epäselvä. Muistaakseni muutamien kokeilujen jälkeen päädyin tekemään 46 ketjusilmukkaa, jotka yhdistin ympyräksi. Sen jälkeen jatkoin kiinteillä silmukoilla, ensimmäisellä kierroksella kaventaen aina noin kuuden silmukan välein. Loppu onkin kokeilua ja purkamista, kunnes sain neidin päähän sopivan mallin. Hih! Tällainen siitä sitten tuli.

Pipon alaosioon kiinnitin puuvillaneuloksesta vuoren korvia lämmittämään. Lankana työssä oli omista varastoista löytyneet Hile-lankojen loput.




2 kommenttia :

  1. Tosi kivan näköinen pipo ja varmasti hyvä idea laittaa vuori! Niin houkutteleva idea tehdä tuolla tavalla kaksivärinen että saako varastaa idean?! ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vuori tuo tosiaan vähän tuulisuojaa, kun on noin reikäinen neulos. Aivan vapaasti voit ottaa idean käyttöösi, eiköhän tässä olla jaettu ideoita puolin ja toisin! ;)

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat!