maanantai 4. tammikuuta 2016

SYNTTÄRIJUHLAT





Hyvää ja onnellista vuotta 2016! 

Meillä vuoden alkuun kuuluvat synttärijuhlat. Tämän vuoden alussa juhlittiin neidin 8-vuotisynttäreitä ja nyt kaverisynttäreiden teema oli hyvinkin erilainen kuin edellisissä juhlissa. Kun viime vuonna mentiin hurjalla merirosvoteemalla (täältä näet postauksen niistä juhlista), tänä vuonna neiti valitsi teemaksi perhoset. Koristelu oli siis hyvin värikäs ja kesäinenkin näin talven keskellä.

Koristeiksi riittivät ilmapallojen lisäksi värikkäistä papereista leikatut perhoset. Tarjoilupöydässä perhoset toimivat samalla paikkakortteina. Lisäksi väriä toivat muutamat pinkit paperiviuhkat. Tarjoilussa mentiin varsin helposti valmistuvilla tuotteilla. Neidin suosikkiherkkuja ovat vaahtokarkit, niitä sitten olikin sekä pieninä piparihattuisina sieninä että suklaalla päällystettyinä vaahtokarkkitikkuina. Pienenä ekstrana pöydältä löytyivät myös minikokoiset purkka-automaatit, joista jokainen vieras sai pyöräyttää itselleen purkan. Automaatit olivatkin varsinainen hitti juhlilla, eivätkä olleet hinnallakaan pilattuja, kun löytyivät reilun euron hintaan Minimanista!

Syntymäpäiväkakku oli neidin toiveesta jäätelökakku. Pohjan tein talven kunniaksi pipareista ja päälle lisäsin kerroksittain päärynäjäätelöä, mansikkahilloa ja mansikkajäätelöä. Hyvät vinkit kakun tekoon löysin Mariannen herkkublogista. Kakkukynttiläksi neiti valitsi sädesuihkukynttilän.

Pinjata taitaa olla useiden synttäreiden suosituin leikki ja niin se oli meilläkin.  Askartelin mansikaksi koristellun ja karkeilla täytetty pinjatan, jota lapset yrittivät sitten vuorotellen hajottaa silmät peitettyinä. Pinjatan tekoon löysin hyvät ja toimivat ohjeet täältä.


2 kommenttia :

  1. Piti tulla tsekkaamaan blogiasi, kun jätit kommenttia omaani. Aivan ihanan näköiset juhlat ja jäätelökakkukin näyttää oikein maukkaalta. Meillä juhlitaan parin viikon päästä myös tyttären syntymäpäiviä. Tällä kertaa täytekakun tilalla onkin jäädykekakkua ja kuppikakkuja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kiva kun pistäytydyit. Jäädykekakkukin kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta, täytyypä käydä kurkkimassa blogissasi kunhan saatte juhlat pidettyä!

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat!