maanantai 11. tammikuuta 2016

VILLASUKAT

Viime aikoina ihan parasta ovat olleet takkatuli ja villasukat pienen ulkoilun jälkeen. Nenää kun on täytynyt näyttää ulkona ainakin sen verran, että saa koiran pissitettyä. Perusvillasukkien sijaan neuloin itselleni vaihteeksi ihan lyhytvarsiset tossumaiset villasukat. Malli on kuitenkin perusvillasukan malli, neulottukin ihan 7 veljestä langalla, sukansuuta vain koristaa pykäreuna ja tossumaisuutta korostamaan lisäsin sukkiin pienet rusetit. Hyvä ohje pykäreunan tekemiseen löytyy esimerkiksi neuleyhdistys Ullan sivuilta. Rusetti syntyi neulomalla 8 silmukan nauhaa n. 35 kierrosta, ompelemalla sitten nauha ympyräksi ja kuromalla keskikohta pienemmäksi kiertämällä lankaa tiukasti nauhan ympäri. 



2 kommenttia :

  1. Kyllä nyt onkin saanut pitää tulia takassa ja leivinuunissa! Sen verran täälläkin pakkaset paukkunu :)
    Ihanat villasukat! Jaksaisikohan tuollaiset itsekin kutoa?! Minulla kun on se toisen sukan- syndrooma ;D
    Yritin kyllä aloittaa syksyllä molempia yhtaikaa kutomaan, mutta mutta..kesken ovat nekin..että jokin -neulomuslamaannus- vielä päälle!?? :)

    VastaaPoista
  2. Sinähän neulot tuollaiset tossut päivässä! Olisi kiva kokeilla molempien sukkien neulomista yhtä aikaa, siten saisi kyllä varmemmin kaksi todella samanlaista sukkaa. Se täytyy laittaa tulevalle to do-listalle!

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat!